HOME SWEET HOME 

Willow Street, Preston

Perched on a hillside of the Merri Creek precinct this inner-city property provided a rare opportunity to nestle within and celebrate a setting with rural feel. 

General design objectives: to improve flow and space for a young and growing family, integrate and combine the frequently used kitchen with the primary living, improve solar access, natural ventilation and provide versatile indoor and outdoor zones for living, entertaining and family hobbies.

 

WILLOW STAIR
WILLOW GARAGE
28_Willow-021.jpg
28_Willow-041.jpg

This home design utilises passive solar and energy efficient design principles to improve the thermal performance of the building fabric, increase daylight and air flow and use established and new vegetation to passively shade the north facing rear yard.

 

The home celebrates the original Californian Bungalow detailing and form, while integrating industrial and modern tones, textures and simple forms. The result, a welcoming, warm home, surrounded by the earthy and urban tones of timber, recycled red bricks and rusted steel.

28_Willow-033.jpg
28_Willow-047.jpg
28_Willow-034.jpg
28_Willow-038_edited.jpg
28_Willow-018.jpg
28_Willow-043.jpg
28_Willow-114.jpg
PLANT-1.jpg
28_Willow-027.jpg
28_Willow-099.jpg
28_Willow-093.jpg

P.O. Box 1025

Collingwood VIC 3066

 

info@adaptarchitecture.com.au

Tel: +61 419 625 370

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2018 by adaptARCHITECTURE. Sustainable Architects, Melbourne

Proudly created by Sons of Smith Melbourne